Mooi op de Statie
Ducommerce Valkenswaard
Cafe Willem 2
Fantast
Lokaal Uniek

Violet's Tale / Big Lake Tiny

07 December 2019 - 22:00 uur

Twee lekker bands in de Fantast met de poten stevig in de alt-pop-country-roots.

Violet's Tale

Violet’s Tale ontstond eind 2014 als een samenwerking tussen Edith Spies Wawrowska en Jeroen Rabeling en groeide in twee jaar tot een volledige band. De huidige bezetting rekent op Stef Eggen op drums, Stephanie Habets-Heuperman op basgitaar en sessiegitarist Brandon Spies.

Alhoewel het hart van de band bij de countrymuziek ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende andere stijlen in hun songwriting-proces mee te nemen. Deze benadering zorgt voor een gevarieerd repertoire met zowel meeslepende ballads als opzwepende, galopperende nummers.

Big Lake Tiny
 
Vijf mannen met een voorliefde voor americana, gitaren en popmuziek spelen samen in deze alt-pop-country band. De bandleden uit de regio Den Bosch/Eindhoven speelden eerder (al dan niet samen) in diverse gitaarbands.

De band nam samen met Pieter Kloos (aka Pidâh) een aantal eigen nummers op in de Void Studio te Eindhoven. Een vijf nummers tellende EP met de titel 'boat' verscheen begin 2017. Het plaatje kreeg mooie recesies in de popmedia en de band deed inmiddels een hele reeks optredens in muziekcafe's en popzalen (zoals W2 Den Bosch en Vredenburg Utrecht) en op festivals (o.a. grote Beekpop).