Mooi op de Statie
Ducommerce Valkenswaard
Cafe Willem 2
Fantast
Lokaal Uniek

BANDEVILLE

09 december 2018 - 16:00 uur

Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek.Muziek uit de schatkamer van Willy Deville !!!

Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Willy Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van onder andere John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten.
In 2002 gaf Willy (Mink) Deville een uniek unplugged concert in Berlijn. Bluesy, melodische nummers kwamen voorbij bijv. Demasiado Corazon, Hey Joe, Let it be me, Spanish Harlem, Hound Dog, You better move on, Story book love, enz. Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen wel aanspreken.
Een aantal ervaren muzikanten heeft dit concert als uitgangspunt genomen voor een boeiend optreden. Van romantisch melodisch in het begin van de avond tot een swingend zuid-Amerikaans op het einde. Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville en is daarom niet direct een tributeband maar een band die deze songs op eigen wijze interpreteert en arrangeert. Voorop staat om het gevoel van de Americana songs zo goed mogelijk over te brengen.
Bandeville speelt in een bezetting met: zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist. Deze doorgewinterde muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend in tal van bekende bands zoals: Bots, Joe Coverband, Bluesaround, Houdoe, Blind Eye en Trigger.
De songs van Deville zijn speciaal gearrangeerd voor deze bezetting en de opbouw van de sets neemt het publiek mee in de keur van uitgedokterde bewerkingen. Omdat veel nummers bekend zijn en in de tweede set een hoog dansbaarheidsgehalte hebben ontstaat er een mooi feestje voor het publiek.
Entree uiteraard gratis.