Mooi op de Statie
Ducommerce Valkenswaard
Cafe Willem 2
Fantast
Lokaal Uniek

The nights before kwalleballen

13 april 2019 - 20:00 uur

The Nights Before Kwalleballen komt er weer aan!
En je kunt jouw band nu al aanmelden!

De hoofdprijs:
- €250.-
- Consumptiebonnen
- Optreden op het Kwalpodium (zondag 14 april)

TNBK is een wedstrijd om een wildcard voor het Kwalpodium uit te reiken aan een band.
Kwalleballen is een evenement dat dit jaar haar 27e editie organiseert. Kortweg is het rugby in de modder. De hele ochtend en middag worden wedstrijden gehouden in de bruine smurrie. Teams moeten een jute zandzak in de waterkuil gooien van het andere team.
Om de feestvreugde van deze fijne dag bij te zetten zijn er sinds jaren geleden bandjes komen optreden.
Dit muzikale programma is inmiddels uitgegroeid tot twee podia en in totaal tien bands. Vanaf 15.01 uur barst de muziek los.
Wij als organisatie kiezen bandjes uit die ons geschikt lijken voor het Kwalpodium. Maar een aantal jaren terug bedachten we dat er vast nog veel meer bandjes zijn, die wij misschien niet eens kennen, die zeker ook goed zouden staan op onze line-up!

Zo werd The Night Before Kwalleballen in het leven geroepen.
Een onpartijdige jury kijkt naar hoe muzikaal een band is en hoe de band het publiek meekrijgt. Ook moet ons Kwalleballennummer Wasmasjien van Trafassi op de setlist staan. Deze mag compleet verknipt/verdraaid/geupgrade worden naar jullie eigen stijl (graag zelfs, vinden we leuk!).

De afgelopen jaren wonnen er coverbands van De Dijk, Arctic Monkeys, The Cat Empire, Led Zeppelin, The Blues Brothers, Florence & The Machine maar ook coverbands die diverse artiesten op hun setlist hadden staan zoals Broken Light, Mr. Moto en Cupcake, 18:15, The Mighty Motherfuckers en Final Jam.
We hebben dus al allerlei soorten winnaars gehad; Nederlandstalig, hardrock, feestmuziek, zeer divers.
Oftewel: wij staan open voor elke muziekstijl en de jury kan dat ook zeer waarderen.